Inspiratie - diversen


En dan zijn er nog kunstenaars die zich moeilijk in een hokje laten stoppen. Die tussen de benamingen van de kunstdisciplines in bewegen, zoals Sophie Calle. Of kunstenaars die enorm gespecialiseerd zijn, zoals de papiersnijkunst van Gaby Studer. En dan is er nog mijn 'quilty pleasure', de flashmobs die misschien geen kunst mogen heten maar wel een plek op mijn inspiratiepagina's verdienen. Ik heb serieus overwogen ze zelf ook te gaan organiseren. In zo'n bui waarin ik de wereld denk aan te kunnen en grootste plannen maak. Gelukkig zijn er anderen die hun grootste plannen wel uitvoeren.

Do Ho Suh

Do Ho Suh is geïnteresseerd in hoe wij ons als mens verhouden tot de ruimtes waarin we leven en wat het betekent om 'thuis' te zijn. Zijn vader maakt traditionele inkttekeningen gecombineerd met abstracte kunst. Zijn moeder probeerde de Koreaanse cultuur te behouden door het maken van traditionele kostuums. Do Ho Suh studeerde schilderkunst in Seoul, en verhuisde daarna naar Amerika om zijn studie voort te zetten. Later verbleef hij ook in Berlijn en tegenwoordig woont hij met zijn gezin in Londen. Al deze verhuizingen wekten zijn interesse in hoe mensen zich verhouden tot de ruimten waarin ze leven, en in wat het betekent om 'thuis' te zijn.

Lees meer »

Elisabeth Kaldeway

Elisabeth Kaldeway (1979) studeerde in 2003 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als schilder. In de jaren daarna is ze zich steeds meer gaan ontwikkelen richting ruimtelijk werk. Ze werkt ook als lichtontwerper, in het theater.

Lees meer »

Sophie Calle

Sophie Calle (1953) is een Franse schrijfster, beeldend kunstenares, fotografe en installatiekunstenaar. Ze combineert foto's, teksten en video's om verhalen te vertellen over privé-ervaringen, die van haarzelf en die van anderen. Ze staat dan ook bekend om haar detectiveachtige vermogen om vreemden te volgen en hun privéleven te onderzoeken. 

Lees meer »

Flashmobs

Nog nooit heb ik een flashmob in het echt gezien, wel zag ik er al veel online. En iedere keer weer word ik er blij van. Het geeft me een gevoel van saamhorigheid, van ergens bij horen. Ik heb recentelijk nog overwogen ze zelf  te gaan organiseren, om de wereld weer een beetje mooier te maken. Voor nu hou ik het toch maar bij ze op internet bekijken en me er op die manier onderdeel van voelen.

Lees meer »