Inspiratie - beeldende kunst

Beeldende kunst is de kunstvorm waarbij de afbeelding, het visuele, voorop staat. De afbeelding wordt gerealiseerd in de vorm van een kunstobject. Dat object kan verschillende vormen aannemen, bijvoorbeeld een schilderij, of een beeldhouwwerk. 

Mijn fascinatie voor beeldende kunst is begonnen bij Rodin en Camille Claudel. Door vele museumbezoeken zijn daar talloze namen bijgekomen. Vooral als mensen het onderwerp zijn heeft deze kunstvorm voor mij een enorme zeggingskracht. Ik zie mensen met relaties, verlangens, emoties. Ik bedenk een verleden en een heden. Soms komen er zinnen in me op, of muziek. De beelden worden personages in een verhaal wat zich in mijn hoofd vormt maar het papier niet haalt. 

Juan Muñoz

Juan Muñoz (1953-2001) was een Spaans Beeldhouwer. Op Wikipedia staat het volgende over hem: Juan Muñoz werd in Madrid geboren, als tweede van zes broers. In de jaren zeventig studeerde hij in Engeland aan het Croydon College en vervolgens aan de Central School of Art and Design. Daar leerde hij zijn toekomstige echtgenote, de Spaanse beeldhouwster Cristina Iglesias, kennen met wie hij twee kinderen kreeg. In 1982 trok hij naar de Verenigde Staten om met een beurs aan het Pratt Centre te New York te studeren. Hij had in 1984 zijn eerste expositie in de galerie 'Fernando Vijande'. Vervolgens exposeerde hij wereldwijd.

Lees meer »

Eline Peek

Op haar website staat:"Mijn werk gaat over schoonheid maakbaarheid, kwetsbaarheid en identiteit. Het spanningsveld tussen angst en wat ons bindt en verdeeld; ‘het eigene’ en ‘het vreemde’.

Lees meer »