Elisabeth Kaldeway

Elisabeth Kaldeway (1979) studeerde in 2003 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als schilder. In de jaren daarna is ze zich steeds meer gaan ontwikkelen richting ruimtelijk werk. Ze werkt ook als lichtontwerper, in het theater.

Ze gebruikt verschillende materialen en technieken te gebruiken en door te experimenteren en te combineren van verschillende media: “Wat me daarbij steeds voor ogen staat is om wel één geheel, één beeld te creëren”.

Op haar eigen website schrijft ze: "Mijn werk gaat over mensen. Wat mij vooral fascineert is wat er zich afspeelt in en tussen mensen.

Met mijn werk wil ik ruimte geven aan verstilde kleine verhalen. Geen grote politieke thema’s, maar universele gevoelens als onzekerheid, verlangen naar contact, eenzaamheid en onmacht. Ik wil  met ingetogen, sobere beelden de bescheiden schoonheid van kwetsbaarheid laten zien.

Ik gebruik verschillende materialen en technieken en experimenteer met het combineren van verschillende media. Wat me daarbij steeds voor ogen staat is om met verschillende materialen en technieken wel één geheel, één beeld te creëren.

Lijnen spelen een belangrijke rol in mijn werk. Ze bedekken sommige van mijn personages, maar zijn ook groeilijnen, stroomlijnen, waslijnen, veiligheidslijnen. Lijnen op de achtergrond zijn huisjes, een hele stad gaan vormen. Ze benadrukken het isolement van de personages; hun gefixeerde houding.

In mijn ruimtelijke werk worden de lijnen letterlijk draden die hun eigen tekening maken en nieuwe verhalen vertellen".

Hieronder foto's van haar werken, de foto's zijn afkomstig van haar website en haar Instagram.


Schilderijen

Ar

Moe

Gui

Bloemetjesjurk

Lau

Binnenkijken

Café


Fotografie

Tineke


Ruimtelijk


Video

Nieuwe kunstenaarsleden van Kunstliefde laten recent werk zien. Ze laten zien hoe hun werk tot stand komt in hun atelier. Elisabeth Kaldeway is te zien vanaf 7.20m.


Bronnen