AWD - De Zilk


Dit keer zijn de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) aan de beurt. Dit grote natuurgebied heeft vier hoofdingangen. Ik had al eens gewandeld via de ingang bij Vogelenzang, met mijn net nieuwe fotocamera, en onvoldoende opgeladen batterijen. Nu een herkansing. Ik heb gekozen voor de zwarte route van 9,1 km vanaf de ingang bij De Zilk.

Na de eerste bocht kom ik al herten tegen. Daar staat dit gebied om bekend, maar vorige keer zag ik er niet zoveel. Vandaag wel, ik zou ze allemaal wel op de foto willen zetten, wat een schatjes. Ik weet dat niet iedereen er zo over denkt, maar in deze setting zijn ze prachtig.

Het landschap is zo veelzijdig. Ik waan me af en toe in een ander werelddeel. Weidse uitzichten, knusse bospaadjes, zandpaden door de duinen, het is allemaal even mooi. En heerlijk rustig. Op een gegeven moment kom ik langs een veld waarin ik een kievit zie. Net te ver om goed op de foto te krijgen. Maar dan vliegt hij opeens schuin boven me. Hij produceert een geluid alsof je in een rubberen eendje knijpt. Ik ben even bang dat hij me aanvalt, zo blijft hij boven me hangen. De eerste keer vergeet ik uit schrik mijn camera te pakken. De tweede keer kan ik het knopje om te filmen niet snel genoeg vinden. Waarschijnlijk zaten er jongen dichtbij die verdedigd moesten worden. 

Topdag! Hier wil ik nog veel vaker heen.