Ooijpolder

Met de fiets op de trein naar Nijmegen en daar opnieuw een prachtig Hollands landschap in. Veel langs water, door bossen, door dorpjes met kerken, heel bijzonder weer. Van Nijmegen eerst naar Persingen en dan naar Leuth, heel dicht langs de Duitse grens.

Vervolgens naar Millingen aan de Rijn. Het heet dan wel 'aan de Rijn' maar eigenlijk is het de Waal, een 'arm' van de Rijn. Via deze weg langs de rivier kom je uit bij de Millinger Theetuin. Deze is alleen te voet of per fiets te bereiken en is echt geweldig. Een prachtig aangelegde enigszins verwilderde tuin, met overal zitjes en lekker vers eten, topplek! Rond 1978 zijn Coen van den Boogaard en Floor Oskam begonnen met het aanleggen van de tuin, vanaf 1994 is het een publieke theetuin. De twee mannen hebben daarnaast een huis en mooie tropische tuin in Spanje waar ze in de wintermaanden verblijven. Floor is vier jaar geleden overleden, en de tuin is nu in handen van Rob Frowijn.

Vanaf de theetuin fiets ik naar Kekerdom en Erlecom naar de Ooijpolder en de Groenlanden. Vooral over de dijk met wind tegen. Een goede oefening in rechtop blijven zitten en fietsen vanuit je benen in plaats van uit je rug. 

Terug in Nijmegen nog even een drankje bij Brouwerij de Hemel. Volgens mij is Nijmegen een hele leuke stad, de oudste stad van Nederland, maar dat ga ik een andere keer op mijn gemak nog eens verder uitzoeken.