BredaPhoto

 

Iedere twee jaar is er een fotofestival in Breda, dit keer is het thema To Infinity and Beyond. Het festival wil onderzoeken wat de impact is van de almaar voortrazende wetenschap. 

Dániel Szalai portretteerde in het project Novogen 168 verschillende kippen. Het zijn massaproducten, eieren-producerende fabriekjes. Hij wil onze afhankelijkheid van deze dieren voor de industrie tonen.

Tentoonstelling in de bedrijfshal van de voormalige
papierverwerker Van Puijfelik.

fabriekshal van de voormalige machinefabriek Backer & Rueb

STEK, een broedplaats voor kunstenaars en creatieve ondernemers. Op dit braakliggende bedrijventerrein staan sinds de zomer van 2014 ateliers, winkeltjes, werkplaatsen, galeries en kantoorunits. Zo is er een fietsenmaker, een bakker, een smid maar ook een boekhouder en een zwammenkwekerij. Een leuke plek!

voormalig gevangenis De Koepel

In het Stedelijk Museum pik ik de expositie van Robin Uleman mee, getiteld Quarantaine. Hij maakte de afgelopen jaren talloze portretten van zijn vriendin en van zichzelf. Hij onderzoekt daarin de intieme binnenwereld van twee mensen halverwege de veertig. In diezelfde periode ondergaat zijn vriendin een medische behandeling die hun leven ingrijpend beïnvloedt. De titel verwijst naar de tijdelijke afzondering waarin de geliefden verkeren. Daarin zijn ze samen en tegelijkertijd alleen, teruggeworpen op zichzelf. Veel van de portretten gaan over baden en slapen: dagelijks terugkerende handelingen die verbonden zijn met geboorte en dood. Het lichamelijke en de menselijke aanwezigheid vormen de rode draad.

Treatment V

Linksboven: My wet skull. Rechtsboven: Her Reflection. Rechtsonder: Asleep

Submerged V

Her Room

Boekhandel in voormalig theater. Vertaling tekst boven het toneel: Naar de hemel, door de tranen.

de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk

begijnhof Breda.