14 augustus 2018

Juan Munoz - Conversation Piece


Het is de tijd van blij zijn voor een ander.

Gefeliciteerd, wat een prachtig nieuw huis, zo volwassen ziet het er uit. Ja, ik zie het op de foto's, een hele verstandige keuze. En dat met een grote tuin op het zuiden, en die nieuwe keuken, en authentieke elementen. Jullie hebben het huis ook zo mooi opgeknapt, fijn dat je man zo handig is. 

Wat een geweldig nieuws: zwanger. Het staat je zo goed, die bollende buik, grote borsten, die trotse blik in je ogen. Je hebt die beschermende liefdevolle blik al helemaal in je ogen, wat een goede moeder zal je worden. Je kindje boft maar. O echt, een nieuwe vriend? Ik gun het je zo, een mens is er niet voor gemaakt om alleen te zijn. Ja, laat die foto op je mobiel maar even zien, o, wat zien jullie er gelukkig uit samen. Like die foto van je maaltijd, wat kun jij toch altijd lekker koken. Zo gezond, zo kleurrijk, zo verantwoord. Geweldig om te zien hoe iedereen er van zit te smullen.

Wat ben je prachtig bruin geworden, ik herken je bijna niet meer terug. En wat staat die nieuwe jurk je goed. Wat een slank lichaam heb je toch. Was het een geslaagde vakantie? Ja hè, ik zie het op al je foto's, wat een prachtig gebied en wat hebben jullie veel gezien en gedaan en genoten. En ook nog heerlijk weer. Hier kun je nog wel even op teren. O, de volgende vakantie is al geboekt?

Het is de tijd van niet zo blij zijn met mezelf.